Nedmontering av 2G och 3G nätverk främjar jämlikhet bland mobiloperatörer 

Samtidigt som 5G-nätet byggs ut och 4G-nätet moderniseras så avvecklas också de gamla 3G- och 2G-näten. Historiskt sett hade Telia haft ett stort försprång mot de andra operatörerna när det kommer till utbyggnaden av 2G och 3G men nu utjämnas försprånget och skillnaden mellan de olika operatörernas täckning minskar avsevärt. 

Med nedmonteringen av dessa äldre nätverk kommer mobiloperatörer att kunna fokusera på att bygga ut och förbättra sina 4G- och 5G-infrastrukturer. Detta ger användarna tillgång till den senaste tekniken och erbjuder en mängd fördelar för både privatpersoner och företag. 

5G är nästa generations mobilnät, och en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta utveckla framtidens samhälle. 90 procent av Sveriges invånare kommer att ha tillgång till 5G innan slutet av 2023 och resterande delar av landet under 2024. 

En av de största fördelarna med 4G och 5G är den snabbare och mer pålitliga anslutningen de erbjuder. 4G-nätverket, även känt som LTE, möjliggör nedladdningshastigheter upp till flera hundra megabit per sekund, vilket gör det möjligt att snabbt strömma video, spela online och använda appar som kräver hög bandbredd. 5G tar det hela ett steg längre genom att erbjuda ännu högre hastigheter och kortare svarstider, vilket gör det möjligt för avancerade teknologier som självkörande fordon, Internet of Things (IoT) och smarta städer att bli verklighet. 

Här hittar ni mer information om de olika operatörernas plan inför avvecklingen: 

Dela

Tele2 Platina partner

Team8 har för tredje året i rad blivit utnämnda till Platina-partner av Tele2. Dessa partners är specifikt utvalda

Rulla till toppen

Team8.se

Stolt platinapartner

Team8 har återigen blivit utnämnda till Platina-partner av Tele2. Dessa partners är specifikt utvalda för att fungera som ambassadörer för Tele2 och kan på ett tydligt och kompetent sätt förmedla värdet av Tele2s produkter och har en tydlig bild av vad varumärket Tele2 står för.

Utmärkelsen innebär att Team8 levererat på och levt upp till den högsta standarden som Tele2 efterfrågar från sina partners gällande teknisk kompetens, samarbete, produktkännedom samt kundvård via support och service.

small_c_popup.png

Anmäl ditt intresse