5G – vad innebär det?

I korthet kan man säga att 5G kommer betyda högre hastigheter, snabbare svarstider och betydligt fler användare samtidigt. Redan 2020 lanserade Tele2 Sveriges första publika 5G-nät och nu håller det för fullt på att bygga ut nät och basstationer. Än så läng finns det endast nät i ca 30 av Sveriges städer men fler kommer. I slutet av 2023 kommer Tele2 täcka ca 90 av Sveriges yta och 99% av Sveriges invånare.

I och med 5G:s högre frekvensband kommer man upp i hastigheter på upp till 1 GB per sekund via mobilnätet. Det innebär att du kan skicka större datamängder, i högre hastighet, med snabbare svarstider samtidigt som kvaliteten bibehålls.

På många sätt är 5G en säkrare teknik än tidigare mobilnät. Men det ökande antalet uppkopplade enheter gör att företag bör ta frågan om nätverkssäkerhet på allvar och skaffa sig de rätta verktygen för att skydda sig för cyberattacker. Det är inte 5G nätet i sig som kräver högre säkerhet utan utmaningen i att ha konroll äver de enheter och delar som kommer finnas med i företagets nät.

– Vi på Team8 råder alla våra kunder att börja kartlägga hur säkerheten i företagets nät kommer att påverkas. Vi kan med vår erfarenhet hjälpa våra kunder att få en överblick och samtidigt hjälpa till att övervaka det som sker, säger Benny Fjällner som är VD på Team8.

Eftersom fler och fler arbetar hemifrån är det nu inte heller endast företagets nät som spelar roll utan även andra aspekter in. Exempelvis undersöks nu om ett hemmalarm vara en ingång för en hackare att ta sig in i företagets nätverk.

– Med våra säkerhetsgenomgångar kommer vi se till att det som är skyddat är det. Vi ser också till att företaget har full kontroll på alla sina enheter och resurser, fortsätter Benny.

Är du redo för 5G? Om du är osäker kan vi hjälpa dig se över det du behöver för att kunna ta del av 5G nätet till fullo. Boka in dig på en kostnadsfri behovsanalys när det passar dig.

I den här filmen förklarar Tele2 närmare hur 5G fungerar:

Dela

Tele2 Platina partner

Team8 har för tredje året i rad blivit utnämnda till Platina-partner av Tele2. Dessa partners är specifikt utvalda

Rulla till toppen

Team8.se

Stolt platinapartner

Team8 har återigen blivit utnämnda till Platina-partner av Tele2. Dessa partners är specifikt utvalda för att fungera som ambassadörer för Tele2 och kan på ett tydligt och kompetent sätt förmedla värdet av Tele2s produkter och har en tydlig bild av vad varumärket Tele2 står för.

Utmärkelsen innebär att Team8 levererat på och levt upp till den högsta standarden som Tele2 efterfrågar från sina partners gällande teknisk kompetens, samarbete, produktkännedom samt kundvård via support och service.

small_c_popup.png

Anmäl ditt intresse